Introductie
Introductie
Hoe werkt het
Elektrisch Ontharen
Elektrische epilatie is een zeer effectieve methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Elektrisch epileren tast de celeiwitten van haarzakjes zodanig aan dat deze niet langer aan hun celdelingsfunctie kunnen voldoen. Cellen zijn voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Als deze eiwitten worden aangetast is de cel ten dode opgeschreven.
Via een klein steriel naaldje wordt er een stroompje naar de haarzakjes gebracht. De warmte die hierbij vrij komt zal de haarzakjes stuk voor stuk vernietigen.
When to choose electrolysis
Voor kleine oppervlaktes
Het is uitermate geschikt voor kleine oppervlaktes. We werken met een klein naaldje (zo dun als de haar) waar stroom doorloopt. We werken haar voor haar het te behandelen gebied af. Omdat dit veel tijd vergt is laserontharing vaak meer geschikt voor grote oppervlaktes.
Voor het gezicht
Elektrisch epileren is perfect voor het verwijderen van ongewenste haartjes in het gezicht. Dunne en lichte haren kunnen met deze methode (in tegenstelling tot Laser en IPL) ook worden verwijderd.
Voor alle haarkleuren
In tegenstelling tot ontharen middels laser of IPL kunnen we met deze vorm van ontharen alle haarkleuren verwijderen. Het licht dat bij Laser/IPL wordt gebruikt heeft pigment in het haartje nodig om zijn werk te doen. Elektrisch Epileren werkt middels warmte, hiervoor is geen pigment in het haartje nodig.
De behandeling
Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u altijd uit voor een intake en gratis test. Tijdens de intake leggen we u uit wat u kunt verwachten en maken we een voorlopig behandelplan. Ook nemen we de medische vragenlijst door. U heeft alle gelegenheid uw vragen te stellen en kunt ervaren wat elektrisch epileren eigenlijk inhoudt. Na de test weet u ook hoe uw huid reageert en dat kan weer belangrijk zijn voor het afspraakmoment. Lees hier meer over de intake.
Hoeveel behandelingen u nodig heeft is moeilijk te zeggen. Dit heeft te maken met verschillende factoren, waaronder leeftijd, genetische aanleg, etc. Reken in ieder geval op 1 jaar tot 1,5 jaar met pauzetijden van 1 tot 3 weken als u net start. Lees hier meer over het behandeltraject.
Er zijn verschillende methodes van behandelen. Bent u benieuwd naar de techniek achter deze methodes? U leest het hier.
Wanneer behandelen we niet?
Er zijn (medische) situaties waarin we liever niet behandelen. Ook zijn er situaties waarin we alleen behandelen met toestemming van een arts of waarin we de behandeling liever even uitstellen.
Een compleet overzicht van medische contra-indicaties vindt u hier.